15 Ekim 2013 Salı

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn İnceleme (PS3)

Söz konusu MMORPG denildiğinde, işin içerisine kaliteli bir hikaye girdiği söylenebilir. Peki hangi evrende? Orta dünya, gelebilecek, geçmiş hem de ve hem de belki de asla var olmamış bir takım evrenler. Uzatabileceğimiz ve çeşitlilik katabileceğimiz yığınla içerik var elimizde. İnsanlar bu zamana kadar bilhassa oyun dünyası içinde, Word of Warcraft ile bir hayli MMORPG'yi kıyaslamıştır. İşin içinde o kadar iyi bir hikaye var ki, rakip tanımayan çeşitliliği de olunca, WoW ister istemez ön planda kaldığı bilinmektedir.


Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Guild Wars 2 de başarılı bir oyundu aslında, PvP bakımından da artısı oldukça oldukca fazlaydı. Neverwinter, 20 Haziran tarihinden beri, belirli bir kitleyi elinde tutmuş ve bizlere başarılı bir MMORPG sunmuştu, hala da etkin ve oynanmayı hak etmektedir. Farkındaysınız oyunların hiçherhangi birinin maddi kısmına değinmedim. Her ay belirli bir ücret vermek, bir kerelik ödeme yapmak veya tamamiyle bedava bir MMORPG oynamak. Elimizde çeşitlilik çok ancak hangisi iyi olanıydı? Kimisi PC'lerimizi zorlamadığı için artı aldığı bilinmektedir, kimisi fiyat bakımından artı aldığı bilinmektedir, kimisi öyküsüyle artı aldığı bilinmektedir. Görüldüğü üzere zevk ve renk meselesi her yerde. Gelin biz Square Enix'in bir bir bir önceki MMORPG'sinin biraz daha düzeltilmiş hali olan Final Fantasy XIV: A Realm Reborn'a bir göz atalım. Üstelik PS3 platformunda.

Öncelikle belirteyim, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, 2014 senesinda PS4 platformlarına çıkacağı söylenen. İşin içerisine konsol girdiğinde bir MMO nasıl görünmektedir, tahmin etmek çok da zor değil.

Diablo III'ü konsolda oynamak da eğlenceliydi aslında. Hack & Slash olunca, biraz stres atayım, kontroller de kolaymış, vur, kır, parçala gibi cümlelerin ağzınızdan çıkması çok normal. İşin eğlence kısmı her ne kadar başarılı işlense de, asla Diablo II kadar başarılı içerikle karşımıza çıkamadı. İçerik kelimesinin altını çizmek isterim.

Neyse konumuzdan daha oldukca fazla sapmadan, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn hakkında biraz daha detay vereyim.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Square Enix bir bir bir önceki MMORPG'sindeki günahları temizlemek için Final Fantasy XIV: A Realm Reborn'un ortaya çıkmasını sağladı. Final Fantasy XIV piyasadan bile kaldırılmıştı. A Realm Reborn ismini Final Fantasy XIV'e yakıştıran Square Enix, daha bir öncekisinden daha iyi bir iş çıkartmış. En azından piyasadan kaldırmalarına gerekmekte kalmayacak bir oyundan bahsetmektediruz. grafik bilhassari düzeltilmiş ve daha oldukça fazla gerçekçi bir hale bürünmüş, 40 tane değişik bölge de tasarlanmış vaziyette.

Söz konusu hem FF, hem de MMORPG olunca, harbiden Final Fantasy XIV: A Realm Reborn denemek isteyenler ve hem de ve hem de 30 günlük bedava süreyi geçirdikten en sonra, aylık ücreti de ödeyecekler için mükemmel bir oyun olması beklenmektedirtır. Bilhassa denemeden yargılamamanızdan yanayım. 30 günlük süreyi Final Fantasy XIV: A Realm Reborn ile geçirdikten en sonra, aylık ücreti verip vermemek tamamiyle size kalmış.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Bu aralar sunucu problemlerinı bizlere yaşatan Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, umuyorum ki gelebilecekte benzer problemu yaşamaz. GW 2'nin ilk zamanlarını hatırlamıyor değilim.

PC platformundaki havası PS3 platformunda yaşayamamak beni üzdü açıkçası ancak beklenilen de buydu. İşin mükemmel yanı kontrolü harbiden kolay. Haritada dolaşırken, ansızın bire bir görev parldıyor ve sadece kendinizi Mükemmel bir savaş içinde buluyorsunuz. GW 2 sisteminden bir alıntı olmuş. Buna da fate sistemi adını vermişler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder