10 Ekim 2013 Perşembe

Oyun Brothers: Tale of Two Sons (İnceleme)

Hayatta ara sıra insanın oldukça yalnız kaldığı dehemmiyetler gelebilir. Arkadaşlıktan, aileden ve geri kalan tanıdıklardan bahsetmiyorum, tam manasıyla, pür bir şekilde yalnız olmaktan bahsetmektedirum. Bu ne yazık ki şu anda başınıza gelmemiş ve asla başınıza gelmeyecek olabilir (umarım gelmez) Ancak geldiğinde, insan harbiden hayatta ne olursa olsun onu bırakmayacak birisinin varlığını arıyor.

İşte tam bu noktada, kardeşi olanlar neden bahsettiğimi daha iyi anlarlar, ne olursa olsun yanınızda olması beklenmektedir, hep sizi koruyup kollayacak o insana sahip olması beklenilen olmak, ne kadar kızarsanız kızın, ne kadar birherhangi birinize kırılmış olursanız olun, her zaman koşulsuz olarak yanınızda olması beklenmektedir bir kardeşe sahip olması beklenilen olmak, her insanın böyle bir şansı olmuyor maalesef.


Brothers: Tale of Two en sons

Brothers, adından anlayacağınız üzere iki kardeşin öyküsü. Şu zamana kadar kadar en fazla FPS oyunları yapmış Starbreeze Studios’tan, gerçektçok değişik bir oyun. Babalarının hastalığına bir çare arayan, iki kardeşi canlandırdığımız Tale of Two en sons, her noktasında duygusal olarak size meydan okuyan, oyuncuyu düşündüren ve benzer vakitte da izleyicisinden empati talep eden bir yapım.

Brothers’ın dünyası ve karakterleri, sanki oldukça fazla gerçekçi bir masaldan fırlamış gibi. oldukça fazla gerçekçi bir masal cümlesi garip gelebilir Ancak sanki bir rüya gibi ama benzer vakitte da çok gerçek dünyası var Tale of Two en sons’ın.

Dualite, kardeşlik, ikinin bir olması, oyunun temel eksen konseptlerinden biri, bunu mekaniklerine kadar kullanan yapım, oldukça ilginç kontrollere sahip olması beklenilen. Tale of Two en sons’ta iki kardeşi benzer anda kontrol etmektedirsunuz, genel olarak önünüze çıkan çeşitli engelleri ve bulmacaları çözmenin ardında da bu yatıyor. İki kardeşin yapabileceği değişik şeyler var, daha küçük olan boyutuyla daha ufak yerlere girebilirkbüyük olan gücüyle ön plana en son hızlı çıkıyor.

Brothers: Tale of Two en sons

Oyunun bulmacalarını ve engellerini çözerken bunları göz ön tarafında bulundurmanız gerekmekteiyor. Bu durum karakterlerin NPC’ler ile etkileşimlerine de yansıyor, ufaklıkla çok oldukca fazla ciddiye alınmazken, insanlar abisini adam zamanıne koyup konuşabiliyorlar.

Bu mekanik oyunun bütününe oldukça başarılı bir şekilde uygulanmış vaziyette. Hem sosyal, hem coğrafi anlamda, iki kardeşin güçlerinin kombinasyonu, bütün engelleri aşmalarının tek yolu.

Tabii bu durum, yapımın ardında yatan fikri mükemmel bir şekilde desteklemiş, kardeş olmanın hem metaforik hem de fiziksel bir anlatımını yaratmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder