7 Ekim 2013 Pazartesi

Oyun Cloudberry Kingdom (İnceleme)

Bugün, platform türündeki oyunları seven ve beğenenler için çok mükemmel bir çok inceleme ile ilgilimiz var. İnceleyeceğimiz oyun olan Cloudberry Kingdom ile beraber ekstra mega ultra zorluğu görebileceğiz. Neden böyle bir tabir kullandığımı sizlere şimdiden kısaca açıklayayım. oyunda sınırsız sayıda bölüm bulunur. başka bir deyişle oyunu ne kadar oynarsanız oynayın, oyun bir türlü bitmek bilmiyor. Tabii yukarıda belirttiğim zorluk levelsini oynamak için oyunu en zor modda açmalısınız. Diğer türlü kolaylıkla geçersiniz bölümleri ve oyunun asıl zevkini alamazsınız. Şimdi gelelim oyunun hikaye kısmına.

Prensesi rahat bak delikanlı!
Cloudberry kingdom yukarıda da belirtmiş olabileceğim gibi bir platform oyunu. Platform oyunlarında genelde hikaye bulunmaz veyahut hikaye üzerinde pek oldukca fazla uğraşılmaz. Cloudberry Kingdom’ın geliştiricileri de bunu pek oldukca fazla kafaya takmamışlar. Super Mario Bros’un öyküsüni bilirsiniz, prenses yardıma muhtaçtır ve bize ihtiyacı olabilir. İşte Cloudberry Kingdom’da da tam olarak bu kullanılmış. Prenses kötü biri tarafından kaçırılıyor ve bizim onu kurtarmamız gerekmekteiyor.


Cloudberry Kingdom

Hikaye kısmı zaten hangi tarihtedan beri çok ehemmiyetli olmuştur ki platform türündeki oyunlar için. Asıl mükemmellik oynanış mekaniklerinde zaten. Yukarıda da söylemiş olabileceğim gibi oyunda rastgele oluşan sınırsız sayıda bölüm mevcut olduğu biliniyor. Bu bölümlerin oynanış tarzları da biraz değişik olabiliyor. Örneğin bir bölümde hızlı olmanız gerekmekteirken, diğer bölümde daha iyiten zıplamanız isteniyor. İşte burada Hero Factory devreye girdiği söylenebilir.

Hero Factory kısmında karakterimizin giyinişini, şeklini ve fiziğini değiştirebiliyoruz. Giyiniş ve şekil kısmı işin en fazla kozmetik tarafı. Hero Factory’nin çok ehemmiyetli olan asıl özelliği karakterimizin fiziğini değiştirebilmek. Fizik ayarlarıyla oynayarak istersek karakterimizi hızlandırıyoruz, istersek de yer çekimini azaltıyoruz. Böylelikle takıldığımız bölümlerde, değişik taktikler deneyerek o bölümleri kolaylıkla geçmektediruz. hem de ve hem de ve hem de ve hem de karakterimize jetpack takmak bile olanak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder