20 Ekim 2013 Pazar

Lost Planet 3 (İnceleme)

Lost Planet 3 ile ilgili bu aralar amma yazdım ve yazmaya devam etmektedirum. Bir adet ilk bakış, bir adet ön çok inceleme ile ilgili ve şimdi de bu çok inceleme ile ilgili ile ilgili, Lost Planet 3’ün Türkiye şubesi olarak karşınızdayım. çok bana soracaksınız, iyi ben biliyorum zira.

Neyse, geyiği bir kenara bırakırsak, Capcom’un ikinci oyunuyla beraber oldukça şanssız bir köşeyi dönen hızlısi Lost Planet, 3.oyunuyla geri döndü. Ön çok inceleme ile ilgili kopyasından gördüğüm kadarıyla durum fena değildi, peki ama oyunun en son hali nasıl dersiniz? Standartlar yükselmiş mi yoksa düşmüş mü? Hangi dağda kurt ölmüş, dost düşman nerede belli olmuş, hepsi bu çok inceleme ile ilgilide birazdan sizlerle.

Lost Planet 2 çıktığında ise, Capcom, bütün bildiklerini unutup, baştan, yeni şeyler denemişti Ancak denedikleri şeyler ilk oyunda olabileceği gibi birbirleriyle etkileşim içinde değildi. en sonuç olarak, Lost Planet 2 beğenilmedi ve Capcom ağır eleştirilere maruz kaldı.

Capcom, ilk Lost Planet’i çıkarttığında harbiden sağlam bir iş muvaffak oldu. Kendine özgü öyküsü, oynanışı ve bütün bu elementlerin birbiri ile oldukça tesirli bir şekilde çalışması, Lost Planet’i orijinal bir yapım olarak öne çıkartmaya devam ediyordu.

Lost Planet 3



Lost Planet 2 çıktığında ise, Capcom, bütün bildiklerini unutup, baştan, yeni şeyler denemişti Ancak denedikleri şeyler ilk oyunda olabileceği gibi birbirleriyle etkileşim içinde değildi. en sonuç olarak, Lost Planet 2 beğenilmedi ve Capcom ağır eleştirilere maruz kaldı.

Oyunun devam edeceğini ve bir Lost Planet 3’ün çıkacağını resmen duyurduklarında ise basın bir kaşını kaldırarak şüpheli bir şekilde Capcom’u izlemeye başlanmış vaziyette. Capcom, dışarıdan oyun yaptırma modasına uyarak oyunun yapımını Spark Unlimited’e verdi. Spark Unlimited, çok adı duyulmuş bir firma değil, önceden yaptıkları çok dişe dokunur oyunları da yok Ancak ellerinde Lost Planet gibi çok büyük fikri mülk vardı ve bununla neler yapacağı söyleniyorları merak konusuydu.

Yapım Jim Peyton’ın öyküsüni anlatıyor. E.D.N III’te ailesine iki kuruş money gönderebilmek için çalışan oldukça düz bir adam olan Peyton, burada öyle olayların içinde kalır ki, en nihayetinde çalıştığı şirket NEVEC’in saklı sırlarını ortaya çıkartır ve çarşı pazar karışır.

Oyunun ilk Lost Planet’ten önce geçtiğini söylememe gerekmekte yok sanırım, ortada çok daha fazla ılımlı bir NEVEC var, oyunu oynayanların oldukça garipseyeceği bir durum bu. Tarihsel olarak bazı şeylerin nasıl bulunacağını verip bunların neden böyle olabileceğinu merak ettirmek, klavyedeki enter tuşunasan bir hikaye anlatım yöntemidir, maalesef ki Lost Planet 3 bundan çok oldukca fazla yararlanmıyor.

Lost Planet 3

Açık konuşmam gerekmekteirse, oldukça ilginç başlayan Lost Planet 3, ilerleyen kısımlarda Mükemmel basmakalıp bir hikaye ile karşımıza en son hızlı çıkıyor. seven ve beğenenleri olması beklenmektedirtır şüphesiz Ancak ben harbiden işin bir noktadan en sonra resmen Avatar’a dönmesinden Mükemmel tiksindim, elinizde bir adet gezegen var, kötü bir şirket var, saldırgan uzaylılar var, bol kar, bol gerilimli atmosfer, kullansanıza yahu şunları? harbiden sağlam bir hikaye yaratmak bu kadar zor değil, müzikleri Jack Wall’a yaptırmışsın, arkanda Capcom gibi Mükemmel Kuvvetli bir kaynağın var, neden adam gibi bir hikaye yazmıyorsun oturup?

Tarihsel olarak bazı şeylerin nasıl bulunacağını verip bunların neden böyle olabileceğinu merak ettirmek, klavyedeki enter tuşunasan bir hikaye anlatım yöntemidir, maalesef ki Lost Planet 3 bundan çok oldukca fazla yararlanmıyor.


Dediğim gibi, hikaye bayık ve basmakalıp, bir yerden en sonra devamlı olarak eşya stoklamaya gittiğiniz üssünüz ise o kadar geniş ve dağınık ki, en ufak şeyleri almak için bile metrelerce yürüyüp, bir sürü yükleme ekranı geçip kontrol cihazını sinirden kırmamak için sadece kendinizi zor tutuyorsunuz.

İlk etapta harbiden heyecanlandıran ve keyifli bulunacağını düşündüğünüz Rig muhabbeti bile bir yerden en sonra acayip bayıyor. Lost Planet’i oynayanlar orada olan askeri mechaları hatırlayacaklardır, burada bunların mühendis versiyonu var, Rig isimli bu cihazlarla üssünüzü terkedip çeşitli görevlere en son hızlı çıkıyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder